Бысть в стародавныя дни, в домах наших, где радость и утешение пищей благою снискати можно, и рече мне старая жена, како ризотто из тыквы сотворити подобает. Вот же я поведаю вам, аки древние поведывали:
Взявше тыкву яркую, разрезахом на дольки острейшими ножами, дабы каждая долька широтою бысть в полтора или два перста. С кожей тою, яко вепрь лютый, поборолися, очистивши её досконально, и нарезахом кубики ровныя. Духовку ж разогреть повелели до ста осмьдесят градусей, и, тыкву в большую миску положивше, оливковым маслом обильно сбрызнули, специию дивною да солью осыпали, руками сии кубики перемешали усердно. Противень ж пекарской бумагой устлали, тыкву поверх разложили и в духовке держали,