В результаті виходить шапка, яку ми можемо спостерігати на поверхні пива. Які небилиці можна почути про неї?
Наприклад, на деяких сайтах можна прочитати про те, як страшні бульбашки вуглекислоти проникають в кров, лопаються там, і пошкоджують судини. Зрозуміло, це антинаукове уявлення про роботу людського організму. Бульбашки частково лопаються при контакті з киснем, а частково потрапляють в шлунково-кишковий тракт, де їх чекає та ж доля. Так що нічого не розірве ваші судини зсередини.
Ще один популярний «пінний» міф - мовляв, пивна піна така красива через солі кобальту, згубні для людини. Легенда заснована на тому факті, що в 1950-ті роки одна компанія в США дійсно пробувала підвищувати пінну стійкість таким чином. Це було заборонено, але народна чутка зберегла і трансформувала подію в міф.
Інша вагома галузь «пінних» міфів - зовнішній вигляд. «Піна повинна бути в два пальця», «В три пальці», «Монетка, що покладена на піну, не повинна тонути». Ці заяви мають під собою реальний ґрунт, але не варто позиціонувати їх на весь пивний світ. Наприклад, міцне витримане пиво частіше має мінімальну плівку піни - а то і не має її зовсім. Або британські каскові елі: через низький вміст вуглекислоти домогтися масивної шапки над келихом не вийде.Так що вимога до піні одна - вона повинна відповідати стилю пива.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев