А чи знаєте ви, що імбир можна виростити на своєму підвіконні і насолоджуватися свіжими ароматними корінням!
Імбир в домашніх умовах прекрасно себе почуває. Головне знати, що період вегетації рослини триває 8-10 місяців. Корінь імбиру висаджують в лютому-березні, його можна придбати в магазині або на ринку. При покупці необхідно звернути увагу на стан бульби: він повинен бути гладким і щільним на дотик, мати живі бруньки.
Перед посадкою в грунт корінь імбиру необхідно розбудити. Для цього його опускають в теплий розчин марганцевого розчину і витримують в ньому близько декількох годин. Потім поміщають в поліетиленовий пакет до появи вічок, як у картоплі. Коли вічка добре наклюнутся, кореневище імбиру слід розділити на частини. Місце поділу кореневища припудрюють деревним вугіллям і підсушують. Частинки висаджують в неглибокі широкі ємності з гарним дренажем, що складається з піску і гальки і наповнені родючим грунтом.
Грунт можна скласти самостійно з дернової землі, перегною і піску в співвідношенні 1:1:1/2, проте багато хто в ці ємності поміщають дощових черв'яків, додаючи в суміш подрібнену солому та листя.
Перші паростки з'являються через 1-2 місяці. У літній час при гарній спекотній погоді, горщики з імбиром можна винести на відкрите повітря, прикопуючи їх у грунт і затінюючи від сонячних променів. При оптимальних умовах утримання висота пагона може досягати 1 метра. Восени, коли пагони відмирають, кореневище потрібно викопати, очистити від землі і зберігати в сухому місці. Частина коренів можна взяти для використання в їжу або для лікування. Іншу частину зберегти до наступного сезону і посадити таким же способом.
Свіже кореневище імбиру можна зберігати на нижній полиці в холодильнику близько місяця, а сушений і подрібнений - до 4 місяців.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 1